Kristaller

Att använd stenar och kristaller ta del av deras fantastiska energi samtidigt som de är otroligt vackra att både bära som smycke och som dekoration i hemmet.

Deras energi kan bland annat hjälpa oss med beskydd mot negativa energier, ge kraft och styrka, balansering av känslor, stärka och rena vatten, meditation, andlig och personlig utveckling, kontakt med änglar mm.

Jag kommer skriva lite om de kristaller jag använder dagligen i mitt liv.

 

Gyllene triangeln/treenigheten:

AMETIST, BERGKRISTALL & ROSENKVARTS

Tre råa ädelstenarr: Med dessa tre stenar kan du filtrera energin som kommer in i ditt hem, genom att sätta de ”som en pyramid” Gyllene triangelns effekt

Alla människor innehar och avger energi. Människor i din omgivning kan svänga balansen i energierna, eller så kan energin komma i hektiska vågor.

Människor är olika, utvecklar sig själva, och hämtar sin energi utifrån.

Detta kan orsaka tryck eller spänning i omgivningen, vilket kan vara stressigt eller destruktivt för oss. Känsliga människor drabbas mer än andra.

Sätt den gyllene triangeln på ett ställe nära dig, för att skydda ditt energifält, och ta med dig stenarna i din ficka eller i handväskan - vart du än går, så att du är skyddad.

Effekten hos de olika stenarna:

Ametist: Avslappnande. Det autonoma nervsystemet påverkas positivt, så att man kan slappna av och vila. Motverkar stress och spänning. Skapar lugn och harmoni. I sovrummet ger den en godnattsömn. Motverkar huvudvärk, även migrän.

Bergkristall: Rengör energin i sin omgivning. Har en rengörande effekt på människor. Renar auran. Även växter och djur har stor nytta av bergkristallen. Kristallens energi är aktiverande, vital och effektiv mot smärta. Klargör tankar och idéer, samt skapar utrymme för nya idéer och tankar i huvudet.

Rosenkvarts: Godhet, kärlek och rena känslor. Skapar frid, kärlek och ger tröst. För med sig emotionell positivitet. Ger inre lugn. Den lär en att känna sig själv, och därmed även att förstå andra lite bättre.

Dessa tre kristaller är även bra att ha i vatten ( kristallvatten)

Se till att kristallerna är väl rengjorda.

Fyll en kanna med 1 liter vatten och lägg i 3-5 trumlade stenar av ametist,rosenkvarts och bergskristall.

Ställ in kannan direkt i kylskåp och låt stå över natten. Nästa dag kan du dricka ur hälften av vattnet. Fyll sedan på med nytt vatten på kvällen innan du lägger dig så att du alltid har en liter vatten i kannan på morgonen. 

 

Rena vatten med shungit

HARMONISERANDE / ANTIBAKTERIELL - RENAR VATTEN - SKYDDAR MOT ELEKTROMAGNETISK STRÅLNING:

Shungit anses vara en fantastisk healingsten, som genom att hålla i den, hjälper en att komma i kontakt med ens inre djup och lugn.

Shungit sägs även läka, hela, rena, vitalisera och balansera kroppen, samt höja medvetandes energi både inom oss och i våra bostäder/arbetsplatser.

Shungit är en mer än 2 miljarder år gammal. Den ser ut som kol och har en unik struktur mellan amorf (icke-kristallisk) och sten. Shungit absorberar (förorenande) partiklar från omgivningen och har antibakteriella egenskaper. Stenen används som skydd mot elektromagnetisk strålning, särskilt från dataskärmar. Den har också använts sedan 1800-talet för medicinska behandlingar.

Peter den Store grundade det första ryska spat i Karelen och där använde man shungitens vattenrenande egenskaper. Han använde det också för att försörja den ryska armén med rent vatten. De anti-bakteriella egenskaperna hos shungiten bekräftas av moderna tester. Chakra: Bas Shungiten anses så viktig att den en dag kanske blir dyrare än guld.

 

Turmalin svart

Egenskaper Turmalin Skyddande kristall som ger kraft, styrka och självförtroende. Mod att stå på egna ben. Den skyddar mot negativ energi och minskar rädslor. Renar och balanserar samtliga chakran och bildar en sköld runt kroppen. Turmalin är en balanserande sten som också löser upp spänningar och stress.

Den omvandlar negativa tankar till positiva. Bra för växter och trädgård – hålla ohyra borta. Absorberar UV-strålar, skyddar mot mobiltelefon, strålning och elektromagnetiska föroreningar. Ger skydd under ritualer.

 

Selinit

Egenskaper Allmänt stärkande.

En stor bit selenit i huset ger en fridfull och trygg atmosfär. Går rakt på sak. Förstärker och laddar upp andra stenar. Öppnar kronchakran, bra vid meditation och andligt arbete. Lugn sten och ger frid. Hjälper dig att lösa problem. Tar bort förvirring och hjälper dig att se helheten. Stabiliserar känslor

symboliserar mildhet, känslighet och högre medvetande. Selenit lämpar sig för meditation och ger kraft till insikten om och tilliten till att allt föds ur den inre gudomliga stillheten och vilan.

Selenit sägs också ha en renande och klargörande effekt. Det milda vita ljuset blir som en smekning i auran. Du kan t.ex föra en selenitwand utmed hela kroppen ca 5-10 cm från kroppen, i auran. Rör seleniten långsamt och bli närvarande till den ljusa energin som renar din energi. En behaglig kristall-SPA upplevelse!

Det sägs att selenit är en av de få kristaller som har förmågan att avlägsna stagnerad och negativ energi i vårt energifält. Selenit lockar fram beskyddande energier från änglarna och stöder en utrensande process. Den hjälper oss till lugn, samling, inre frid och mental klarhet. Använd selenitkristallerna i ditt hem för att sprida en renande och ljus energi, kamma din aura med selenit för att ge dig själv änglabeskydd och ta bort energiblockeringar. Eller lägg selenit”kuddar” på kroppen för healing och återhämtning. Du kan också använda dina selenitstenar och lägga dina smycken på dem för att rena dem.

Kristaller i hemmet

I hallen

Selenit vid ytterdörren för att bjuda in andevärldens beskydd. Svart turmalin skyddar mot oönskade energier utifrån.

 I sovrummet

Ametist ger balans och en bättre sömn, shungit eller svart turmalin som skydd 0ch mot strålning

I vardagsrummet

Rökkvarts eller Turmaline tar udden av eventuella gräl som kan uppstå, ametist ger healing till auran och en lugn atmosfär, rosenkvarts stärker kärleken till familjemedlemmarna och spara en fin atmosfär, shungit skyddar mot strålning-

I badrummet

Rosenkvarts skapar en skön och avslappnande miljö, ametist ger healing och lugn.