Ärkeängeln Rafael

Tjänar från den smaragdgröna strålen av helande och sanning. Betydelse ”Gud har helat”, eller ”Gud skall hela”.

Man säger att Rafael har förmåga att både hela jorden och all dess befolkning. Han är också den som har uppsikt över de som arbetar med healing. Rafael omtalas som den ängel vilken helade de sjuka vid vattnet Bethesta. Han är den ängel som har helandet som sin huvuduppgift. Om Ärkeängeln Rafael har dragit dig till sin sida, så kan det visa sig att du har naturliga healingförmågor, han visar sig ofta med hjälp av smaragdgrönt färgsken. Om det finns någon omkring dig som behöver helande av ande, kropp eller själ finns Rafael där för att bistå dig att hjälpa den personen. Han ber dig att omfamna dem med det vackra helande ljuset. Du kan också be, genom att säga så här:

Ärkeängel Rafael, jag ber dig att sända ditt helande ljus till (namn) för att bistå honom/henne att leva ett hälsosamt liv utan skada och smärta. Om personen är mottaglig för energin så kommer den att få den hjälp den behöver, Rafael går dock aldrig in och ändrar en situation eftersom vi alla har vår fria vilja. Det blir en mycket vacker välsignelse. Där det finns smärta av något slag oavsett den är fysisk, mental, känslomässig, andlig eller intellektuell, kan han ge dig inspiration, ge dig vinkar och förståelse, information för att hjälpa helandet på traven. Det kan vara dina egna negativa tankar som skapat en del av en sjukdomsbild exempelvis och för att bli av med den måste du ändra ditt sätt att tänka och agera. All ilska och frustration och sådant som tynger dig kan du ge till Rafael för att bli omhändertagen i ljuset. Du kommer känna en enorm skillnad i kroppen när du blir mer tillfreds, och den kan läka från det gamla.

När du vill ha eller behöver hjälp med ditt eget helande säg antingen tyst inom dig själv eller tänk: Ärkeängel Rafael, snälla kom till mig med dina helande energier nu, låt mig få känna din kärlek och helande energier flöda genom min kropp. Du kan också visualisera, föreställa dig, känna eller se en smaragdgrön stråle av ljus som fyller dig från huvudet till tårna, den gröna strålen av gudomligt ljus. Känn hur den varma, kärleksfulla, gröna strålen flödar genom hela din kropp. Känn den gröna floden av underbart ljus flöda genom din ande, kropp och själ, varje cell och lättar på smärtan du bär på.

Be varje dag till änglarna om helande och se hur Guds helande smaragdgröna ljus omsluter och genomtränger det skadade eller sjuka området. Be alltid om att skyddsänglarna skall samarbeta med helandets änglar. Läkeprocessen måste oftast skyddas mot störande element ex infektioner eller negativa energier. Ge inte upp om du ber och inte ser märkbara resultat omedelbart, Rafael har sagt att fysiskt helande inte alltid är möjligt, din karma kanske kräver att du måste uppleva fysiskt lidande under en tid. Dina bönder kanske leder till att d u blir helad från de själsliga och andliga sjukdomarna som ursprungligen orsakade den dåliga karman du har.

Tänk på att karma också kan vara kollektivt och inte alltid är personligt. Rafael kan också tala om när det gäller dig själv att, om en relation, en svår situation eller hälsoproblem bekymrar dig, så blir du snart helad. Känn ingen oro, du kommer att känna dig hel och balanserad igen. Rafael finns med i all slags healing, vanlig medicin och alternativ medicin, allt som syftar till läkning. Han ”coachar” och motiverar healers, viskar instruktioner till läkare, kirurger, psykologer, sköterskor och andra som hjälper och tar hand om medmänniskor. Likväl forskare som gör medicinska genombrott.

Han helar ande kropp och själ. Be om hans hjälp när du eller någon av din familj eller kära är sjuka, när någon börjar sin bana att bli en healer, eller någon söker en kur för att bli frisk. I äktenskap eller förhållanden som skakar i grundvalarna, missbruk, sorg och förluster, familjerelationer och stressade livsstilar. Om du har smärta antingen fysisk, känslomässig, mental eller andlig, han hjälper med att hela de sår som finns. Det kan vara från tidigare, precis i denna stund eller i framtiden.

Rafael är också djurens helare, både vilda djur och husdjur, hans milda energier tas tacksamt emot av dem. Ärkeängeln Rafael är också den som arbetar med vetenskap och sådant som inte är avslöjat ännu, och som hjälper oss att få en full förståelse för vår egen kraft och styrka i att återhämta oss och bli friska. En text berättar att han uppenbarade växternas läkande förmåga för Noa. Han föreslår att dina nedärvda healingförmågor som du skall utveckla först, behöver själv healing.

Dina energier bör konstant vara i god form och balanserade för att du skall ha god hälsa. Att ha kontakt med den universella energin och kunna ta emot den livgivande kraften är en andlig gåva av kärlek och ljus. Ärkeängeln Rafael är också den ängel som finns i sinnet och tanken, åkalla honom inför olika tentamen eller när du behöver hjälp att fundera ut lösning på problem. Han kommer med lösningar – helt ny kunskap. Idéer startar i tankarna genom att kopplas ihop med din egen personliga kreativitet. Så be Rafael att hjälpa dig när du har eller behöver idéer och skapar något. Så ge dina tankar uppmärksamhet, det kan vara Rafael som vill ha något sagt. Rafael arbetar också med de som studerar eller lär sig att kontrollera ljuset eller behärska ljuset i tredje ögat. Detta chakra och den gröna strålen arbetar med helhet, visioner, sanning, helande, vetenskap, håller det rena begreppet, och önskan att manifestera det stora överflödet av liv på jorden. Ärkeängeln bistår också med inspiration till musiker, sångare och kompositörer för skapandet av helande och spirituell musik. Där det finns smärta av något slag oavsett den är fysisk, mental, känslomässig, andlig eller intellektuell, kan han ge dig inspiration, ge dig vinkar och förståelse, information för att hjälpa helandet på traven.

Det kan vara dina egna negativa tankar som skapat en del av en sjukdomsbild exempelvis och för att bli av med den måste du ändra ditt sätt att tänka och agera. All ilska och frustration och sådant som tynger dig kan du ge till Rafael för att bli renad i ljuset. Du kommer känna en enorm skillnad i kroppen när du blir mer tillfreds, och den kan läka från det gamla. När du vill ha eller behöver hjälp med ditt eget helande säg antingen tyst inom dig själv eller tänk:

Ärkeängel Rafael, snälla kom till mig med dina helande energier nu, låt mig få känna din kärlek och helande energier flöda genom min kropp. Du kan också visualisera, föreställa dig, känna eller se en smaragdgrön stråle av ljus som fyller dig fån huvudet till tårna, den gröna strålen av gudomligt ljus. Känn hur den varma, kärleksfulla, gröna strålen flödar genom hela din kropp. Känn den gröna floden av underbart ljus flöda genom din ande, kropp och själ, varje cell och lättar på smärtan du bär på. Be varje dag till änglarna om helande och se hur Guds helande smaragdgröna ljus omsluter och genomtränger det skadade eller sjuka området. Be alltid om att skyddsänglarna skall samarbeta med helandets änglar. Läkeprocessen måste oftast skyddas mot störande element ex infektioner eller negativa energier. Ge inte upp om du ber och inte ser märkbara resultat omedelbart,

Rafael har sagt att fysiskt helande inte alltid är möjligt, din karma kanske kräver att du måste uppleva fysiskt lidande under en tid. Dina bönder kanske leder till att d u blir helad från de själsliga och andliga sjukdomarna som ursprungligen orsakade den dåliga tillståndet. Bön Innan du börjar be Rafael att närvara och manifestera sig i rummet som energiform. Sedan ber du.

• Hela mina sår från det förflutna

• Hela min kropp

• Hela min ande • Hela mitt fysiska, emotionella och mentala tillstånd

• Hela och återuppbygg min relation med……Gör mig hel igen

• Hjälp och assistera mig i mitt helande arbete

• Jag är uppståndelsen och har fullständig hälsa manifesterad nu

Kristallen malakit använder jag när jag jobbar med Rafael.